TAITEESTANI

Taiteessani minua inspiroi ajan kuluminen, ihmisen ainutkertaisuus ja katoavaisuus. Tälläkin minuutilla kuluvaa hetkeä ei koskaan saa takaisin, vaan se on tässä ja nyt. Elämä koostuu toinen toistaan seuraavista hetkistä, joilla jokaisella on jokin merkitys sille, millaisia ihmisiä olemme ja millaisia ihmisiä meistä on tulossa. Ajattelenkin, että teokseni ovat juuri näitä hetkiä.

Toteutan pääasiassa öljyvärimaalauksia, mutta sen lisäksi teen veistoksia sekä tekstiilistä että savesta. Maalauksissani pelkistetty, yksinkertainen pinta kohtaa rytmikkään ja yksityiskohtaisen jäljen. Ihmisaihe on usein jollakin tapaa läsnä teoksissani – joko viitteellisenä tai selkeänä ja ilmeikkäänä hahmona. Erilaiset kasvojen ilmeet toimivat kuvaamieni hetkien ilmentäjinä värien ja rytmikkään maalausjäljen ohella.

Kiinnostukseni ihmisaihetta kohtaan juontaa juurensa klassisen maalaustaiteen opinnoistani Repin-instituutin kuvataidekoulutuksessa. Kurinalainen muotokuvamaalaaminen on jättänyt jälkensä ilmaisuuni. Oman taiteeni lisäksi teen myös tilausmuotokuvia, joista kuuluisin lienee kestävyysjuoksija Lasse Virenistä toteutettu muotokuva. Oli kyse sitten tilausmuotokuvasta tai omasta taiteestani, haluan kuvata ihmisen persoonan ja ikuistaa yhden ohikiitävän hetken.